Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je de weergave van je bedrijfsinformatie in Google Zoeken en Google Maps kunt beheren. Met Google Mijn Bedrijf zorg je er zo voor dat je bedrijf zichtbaar is wanneer mensen naar jou zoeken in Google.

Na het aanmaken van Google Mijn Bedrijf of door het claimen van je Google Bedrijfsprofiel ben je zichtbaar met bedrijfsvermelding met o.a. adres, telefoonnummer, openingstijden en zelfs recensies! Ook kan men direct doorklikken Google Maps voor een routebeschrijving. Om gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf heb je overigens geen website nodig!

voorbeeld informatie bedrijfspagina

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Voor het aanmaken van Google Mijn Bedrijf ga je naar https://www.google.nl/business/go/ en klik je op nu starten. Vul vervolgens, net als ik hieronder heb gedaan, je bedrijfsgegevens in en kies ‘Doorgaan’.

google mijn bedrijf aanmaken

Ga vervolgens akkoord met de servicevoorwaarden.

google_mijn_bedrijf_verifiëren

Google wil graag weten dat je daadwerkelijk bent wie je zegt dat je bent. Je moet je daarom verifieren. Dit gaat via een unieke code welke je ontvangt per post.

google_mijn_bedrijf_verificatiecode_via_post

De briefkaart ziet zo uit. Pas op dat deze niet tussen het oud papier beland. Je kunt de briefkaart ook t.a.v. versturen door onderaan de naam van de ontvanger in te vullen.

google_mijn_bedrijf_briefkaart

De briefkaart met je unieke code ontvang je binnen 2 weken. Daarna heb je nog 30 dagen om te bedrijfsprofiel te verifiëren. Maar ik zie geen reden omdat niet direct  te doen!

verificatiecode-30-dagen

Tot die tijd kun je alvast aan de slag om je Google Bedrijfspagina te beheren. Graag leg ik je uit hoe je een optimaal een Google Bedrijfspagina opmaakt. Dat is namelijk de volgende stap naar een betere online vindbaarheid!

google_mijn_bedrijf_bedrijfspagina